Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell és una població del  municipi baix empordanès Palafrugell.

Aquesta localitat és una de les poques de la Costa Brava que encara conserven l'encant que es respirava als pobles mariners, abans no hi arribés el turisme de masses. Carrers estrets, cases emblanquinades de coberta inclinada de teula, façanes dibuixades, finestres de colors, .... Encara s'hi poden trobar alguns habitatges tradicionals de pescadors de dues plantes, tot i que actualment les tipologies d'habitatges  han canviat i són diverses. 

Aquest poble de pescadors està situat en una costa rocosa, esquitxada de petites cales, al costat d'un altre nucli costaner i turístic, Llafranc.

A l'estiu, al Jardí Botànic de Cap Roig s'hi celebra el ja tradicional festival musical de Cap Roig i també el Cicle de Concerts d'Estiu a l'església de Sant Pere, que organitza Joventuts Musicals de Palafrugell. La trobada anual de cantada d’havaneres, que reuneix milers i milers de persones a la platja Port Bo del municipi, és un dels actes més coneguts i multitudinari.

Calella de Palafrugell era el port d'entrada i sortida de productes de Palafrugell i de la zona de la Bisbal d’Empordà. A través seu, a principis del segle XIX, s'exportaven productes agrícoles (blat, farina, faves i fesols), corall, vi i, sobretot, taps.

 

A mesura que s'incrementà la mida dels vaixells, un fenomen relacionat amb la introducció del vapor, el transport marítim es va anar concentrant en els ports més grans, principalment el de Palamós, on connectava amb el tren petit de Sant Feliu de Guíxols. 

Les principals platges de Calella de Palafrugell són.

Platja Canadell

Platja del Port Bo

Platja d’en Calau

 

Personalment, aquest poble m'enamora, tot i que a l'estiu ja no s'hi respira aquella calma de fa uns anys, quan encara el turisme no ho havia descobert ni envait.  

 

 

 

 

Si estás aquí es por algo, simplemente relájate y observa sin expectativas, porque el Arte o el Amor de la Vida, está aquí, siempre aquí, siempre donde tu estás. Ábrete a la lucidez.

 

 Puedes estar absolutamente seguro de que la Verdad nadie la tiene, ni nadie la puede enseñar, poseer o retener. Se revela a sí misma, constantemente.