PortVendres

La vila deu el seu nom "Portus Veneris" en presència d'un temple dedicat a Venus.

Està situada a la costa rocosa de la Mediterrània Francesa (anomenada Costa Vermella) a les portes d'Espanya. Portvendres és un port natural d'aigües profundes. El  mar hi té cita amb la muntanya i ofereix un entorn natural preciós de platges de sorra, cales rocoses..... El territori que culmina a 650 m de la Torre Madeloc, ofereix unes magnífiques vistes de la costa catalana francesa i té una variada guia turística amb pintoresques vinyes de terrasses de pedra.

La seva ubicació privilegiada marítima i el paper del port està íntimament lligada a la història del Rosselló. Després del regnat dels Reis de Mallorca i la seva dependència d'Espanya, el Rosselló està permanentment unit a França pel Tractat dels Pirineus el 1659. L'únic port d'aigües profundes a la costa, prop d'Espanya.

 

En  temps de Lluís XVI, de Mailly, comte de Rosselló, decideix fer Portvendres una nova ciutat i un port obert a totes les nacions. Avui Portvendres és un port de pesca (arrossegadors i  petits comerços), i dóna la benvinguda als vaixells de creuers.

 

Text extret d'internet.

Si estás aquí es por algo,

simplemente observa,

porque la magia

está en la observación.

 

Duda de todo y de todos, menos de ti, porque TU ERES lo que realmente buscas.