Collioure

Cotlliure  (oficialment en francès Collioure) és una vila, cap de la comuna del mateix nom, de 3.057 habitants, de la comarca del Rosselló, a la Catalunya Nord.

Actualment, juntament amb les viles d'Argelers de la Marenda i de Portvendres i els pobles de Banyuls de la MarendaCerveraPalau del Vidre i Sant Andreu de Sureda forma part del cantó número 5, de la Costa Vermella (nova agrupació de municipis fruit de la reestructuració cantonal feta amb motiu de les eleccions cantonals i departamentals del 2015), amb capitalitat a Argeles.

Antic poble de pescadors i vinyataires, conegut per les seves anxoves, Cotlliure ha estat també motiu d'inspiració per pintors com Matisse,  DerainChagallGrisBraquePicassoDufy i Dalí, entre d'altres, que han retratat el seu castell, els seus carrerons o el pintoresc campanar de la seva església arran de mar.

En el seu cementiri hi ha les tombes d'Antonio Machado i del novel·lista Patrick O'Brian, que hi residí entre 1949 i 2000.

El malnom dels cotlliurencs és ganxeros o conyics. La dita diu: "A Cotlliure (hi) fa bon viure, i a Argelers, si tens diners".

 

Viquipèdia

 

 

El poble de l’art. Fa més de cent anys, un pintor anomenat Henry Matisse va arribar al poblet de Cotlliure, amb un cavallet i una maleta plena de colors. De tant que li va agradar, hi va convidar l’amic André Derain, que també era artista, i tots dos van immortalitzar una pila de racons de la vila en les seves obres. Des d’aquells dies, Cotlliure ha estat un poble que ha inspirat molts altres artistes. El poble sempre ha estat font d’inspiració per a artistes francesos i de tot el món. Una mostra d’això la podem veure al Museu d’Art Modern, a la Maison du Fauvisme i a les diferents galeries d’art que hi ha al centre.

 

Text extret d'internet.

 

Si estás aquí es por algo,

simplemente observa,

porque la magia

está en la observación.

 

Duda de todo y de todos, menos de ti, porque TU ERES lo que realmente buscas.