Port de la Selva  de dia

La badia del Port de la Selva forma un port natural i està relativament abrigada, per les muntanyes circumdants, dels vents forts del nord. La platja es bastant gran i ofereix suficient espai, inclosa en la temporada alta. Aquesta platja es especialment popular entre els windsurfers. La preciosa Cala Tamariu està situada relativament a prop del nucli urbà i és d'accés fàcil. Altres cales més petites, cap al Cap de Creus, són dignes de visitar encara que sigui necessari un passeig a peu.

 

L'entorn convida a visitar paratges on la naturalesa és pura i nombrosos llocs històrics de l'era megalítica i medieval

 

 

A l’any 1725  Port de la Selva encara pertanyia al poble de Selva de Mar. Vora la mar només hi havia casetes de pescadors on hi guardaven els estris de pesca i les barques. A l’any 1787 Port de la Selva s’independitza de Selva de Mar, degut a un decret del Rei Carles III. Al segle XIX va augmentar considerablement la població amb el conreu de vinyes i oliveres, per l’explotació del vi i de l’oli,  tot i que a finals de segle va tornat a descendir degut a la fil·loxera que va destruir la major part de les vinyes. Durant la guerra civil, gran part de les cases que ja hi havia a la població van ser destruïdes. Pels entorns dels anys 60 la població, degut al turisme,  torna estabilitzar-se, i s’aconsegueix  un nombre aproximat d’uns 800 habitants. S’hi construeixen cases noves i apartaments, conservant sempre el casc antic.  Després de l'auge turístic dels anys 60, un turisme més nacional s'ha establert a Port de la Selva. Especialment per a la gent de Barcelona, aquest lloc tan pintoresc és molt popular. A la temporada alta, sobre tot a l'agost, l'ocupació al Port de la Selva és total, però no per això deixa de ser confortable. 

 

Per a mí, pel que em desperta el Port de la Selva quan el respiro, quan el visc, és que el  veig el poble mariner amb més encant de tota la costa brava Altempordanesa.